Koyun, keçi ve inek sütünden, doğal şirden mayası ile geleneksel yöntemler ile yapılmış peynir keçi derisine basılarak hazırlanıyor. Toros dağlarının eteklerinde bulunan Okluca, Düden, Kuruçen, Çesnir,
Sugözü, Divle gibi yaylalarda ki essiz doğal bitki örtüsü ile beslenen koyun, keçi ve inek sütlerinden elde edilmektedir.
Divle Obruğu Tulum Peynirlerinin özelliğini, Toros Dağlarının eteklerinde bulunan bu yaylalarda yetişen kekik, acı yavşan, keven, iğnelik, leylim kara, yağlı kara, mor mayasıl, salgaba (sığırkuyruğu), ciğdem, yonca, sakar ot, lale, papatya, kuzu kulağı, gelincik, at yoncası, piynar, kesme, sandal, karamık, alıç, erik, tömek, kör diken, harap zeytin gibi bitkiler ile yem verilmeden beslenen koyun, keçi ve ineklerin yağlı sütünden almaktadır.
Mayıs, Haziran aylarında obruk içersine konan peynirler önce derinin üstü beyaz ve açık mavimsi bir küfle kaplanmaktadır, ilerleryen 4 - 5 ay da tulum üzerini kırmızı bir küf kaplamaktadır. Bu küf peynirin içine geçmez peynire mükemmel bir aroma verir. 35 mt derinlik ve 233 mt uzunluğunda ki obrukta doğal olarak yazın serin yeterli nem oranına sahip ortamında olgunlaştırılarak, özgün tadı ve aroması ile buluşuyor.
Ekim ve Kasım aylarında obruk peynirleri mağaralardan cıkartılıp satışa sunulur. Bahar ayları üretimi sınırlı olan bu nadide peynir ile tükenmeden tanışmanızı öneririz.
Önemli Bilgi: Divle Obruk Tulumu açıldığı zaman küflü kısımları varsa bu peynirin en değerli kısmıdır. Bu küfler peynirin bozulduğunu göstermez aksine kalitesinin, aromasının ve lezzetinin tam olarak oturduğunun göstergesidir.
Not: Bir Divle Obruk Tulum peyniri 2300-2700 gr ağırlığındadır. Tüm tulum olarak aldığınızda tulum içerisinde 6 ay boyunca sorunsuz bir şekilde tüketebilirsiniz. Tulumun içerisinde bekledikçe lezzeti ve aroması keskinleşir.
Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz, Afiyet Olsun.
İyi Alışverişler.