GURMEPARK SÜRE ÇİFTLİĞİ
HEP TAZE TAPTAZE
2010 yılında Konya Karapınar’da Süre Çiftliği’nin kurulmasıyla başlayan Gurmepark’ın hikâyesi, kaliteli ve yağlı süt üretme hedefiyle ortaya çıktı. O dönemlerde süt arzı fazla, piyasa değeri düşüktü. Kaliteli sütü tüketicilere ulaştırma sorusuyla yola çıkarak, tüm Türkiye’de doğal ve organik marketlerle görüşüp fizibilite çalışmaları yaptık.
Sütün yanında doğal ve organik ürünleri de tüketicilere ulaştırma düşüncesiyle hedefimiz büyümeye başladı. 2013 yılından bu yana köylüler, ilk üreticiler, organik gıda üreticileri ile yaptığımız görüşmelerde bu gıdaların üretiminin ve tedariğin zor olduğunu gözlemledik. Bu nedenle 2016 yılında ilk mağazamızı Konya Meram’da açarak tüketiciyle doğal ve organik ürünleri buluşturduk.
Bu işe tereddütsüz başladık ve kaliteli ürünlere olan ilginin arttığını deneyimledik. Konya halkı, ilk defa bu kadar kaliteli, doğal ve organik ürünlerle buluştuğunda, olumlu tepkilerle karşılaştık. Bu, doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Her yöre için özgün ürünleri, kendi havası, suyu, toprağı ile harmanlanmış ürünleri Konya halkıyla buluşturmayı amaçladık.
Bu fikirle sadece süt ve süt ürünleri değil, Anadolu'nun dört bir yanından doğal ürünlere de yer verdik. Sağlığı tehdit etmeyen, fabrikasyondan uzak, köylülerin geleneksel yöntemlerle ürettiği ürünleri herkesin tüketmesi fikrini benimsedik. Ürünlerimiz yıllar, belki de asırlar önceki yapılış yöntemine sadık kalınarak üretiliyor ve birçok insana eski damak tatlarını hatırlatıyor.
Kaynağını ve yapılışını görmediğimiz, bilmediğimiz hiçbir ürünü mağazamıza almadık. İlkemiz iyi, temiz ve adil gıdayı insanlara ulaştırmaktı. Bu işe öncülük eden Bilgen Süre liderliğinde, yapmayanı yapmak isteyen bir kadın girişimci hareketi olarak kendi markamızı oluşturduk. Tüm ürünlerimiz organik, doğal ve gurme tatlar olduğu için markamızın adını "Gurmepark" olarak belirledik.
Ulusal ve uluslararası fuarlarda Konya’yı en iyi şekilde temsil ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu süreçte sosyal medya, işimize ciddi katkılar sağladı. Birçok festivalden davet almaya başladık, birçok ünlü gurme ve bloger bizi takip etmeye, sipariş vermeye başladı. Türkiye’nin ve hatta dünyanın etkili grubu olan Slow Food'un Peynir Festivali'ne davet alarak adımız birçok basında ve sosyal medyada geçti.
Metro Gastro Dergisi editörü ve yazar Nihan Aras'ın Konya ziyaretiyle peynirlerimizin tadımını yaptı ve bizi birçok kişiye tavsiye etti. Ünlü gurmeler Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal, peynirlerimizi tatmak için misafirimiz oldular. Bein Gurme kanalında 20 dakikalık bir program çekimi yapıldı ve ünlü peynirlerimiz piyasada adını duyurmaya başladı. İzmir Urla Enginar Festivali ve Çanakkale Peynir Çalıştayı gibi etkinliklerle Türkiye genelinde aranan bir peynirci haline geldik. Çeşitli gurme ve blogerlardan "Anadolu'da bir peynir evi var, mutlaka görmelisiniz" gibi duyumlar almaya başladık. Ayrıca Cappadox Festivali'nde gurme peynirlerimizi tüm şarap severlerle buluşturduk.
Eski toprak diyerek saygı duyduğumuz büyüklerimizin yaşadığı sağlıklı hayata, organik ve doğal ürünleri tüketerek ulaşılabileceğine inanıyoruz. Gurme damaklara hitap eden ürünleri tüketiciye ulaştırmak bizim görevimiz. "Hep taze taptaze" sloganıyla süt ürünlerinden, zeytinyağına, temizlik ürünlerine kadar her kalem üründe en kıymetlisini seçiyor ve sizlere en doğalını sunuyoruz.
Şimdi de gurmepark.com.tr ile tüm Türkiye’ye ve yurt dışına doğal ve organik ürünlerimizi ulaştırıyoruz.