Evde Şirden Peynir Mayası 100 ml ℮
1-) 5LT çiğ sütü 75°C ye ısıtıp, 1-2 dakika bekleyin ve hızlıca 35°C ye soğutun.
2-) 1 tatlı kaşığı peynir mayasını yarım çay bardağı içme suyuna ekleyip, karıştırın ve süte yavaşça ilave ederek iyice dağılmasını sağlayın.
3-) Tencerenin ağzını kapatıp, ısısını kaybetmeyecek şekilde iyice sarın. Sıkı ve elastik bir pıhtı oluşana kadar 30-40 dakika bekleyin.
4-) Oluşan pıhtıyı bıçak yardımıyla, enine boyuna ve derinlemesine keserek 1'er cm'lik parçalara ayırın. 30-40 dakika suyun ayrışması için bekleyin.
5-) Pıhtının suyunun daha hızlı ayrışması için, pıhtıyı 35-37°C ye kadar yavaşça karıştırarak ısıtın.
6-) Suyu iyice atılan pıhtıyı, süzme bezinin içerisine alarak ağzını sıkıca bağlayın.
7-) Üzerine yaklaşık 1,5-2 kg ağırlık koyun. 2 saatte bir peyniri ters çevirerek, 4-5 saat süreyle baskı uygulayın. (Daha uzun bekletilirse daha sert bir peynir elde edilir.)
8-) Peynirinizin suyu atıldıktan sonra, uygun bir kaba alarak üzerine salamurayı ilave edin ve 1 saat dinlendirin. Salamura, peynir yüzeyini tam olarak örtmelidir.
Salamura Hazırlanışı: 1LT suya 2 yemek kaşığı sofrada öğütme tuzunu ekledikten sonra kaynatıp, 25°C ye soğutun. Salamuradaki tuz miktarı peynirinizin ne kadar tuzlu olacağını belirler. Önerilen miktar, 500 g ℮ peynire 1LT salamuradır. Peynirinizi her zaman salamurada muhafaza edin
9-) Peynirinizi buzdolabında muhafaza edin. Tüketeceğiniz kadar peyniri sıcak sudan geçirerek tuzunu azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.
Paketleme: Streç, ve Pıtpıt ile kaplanır. Soğuk kalması için Buz aküsü ile takviye edilir.
Önemli: Mutlaka soğuk yerde saklayınız!
İçindekiler
Su, Tuz(%16), Enzim Çözeltisi(Hayvansal Kimozin+Pepsin), Antimikrobiyel Madde(Sodyum Benzoat E211)
UCUZ VE SAHTE ÜRÜNLER SİZİN VE AİLENİZİN SAĞLIĞINA ZARAR VEREBİLİR !
ÜRÜNLERİMİ NASIL SAKLAMALIYIM?
Güvenle ve sorunsuz bir şekilde ürünleri teslim aldıktan sonra 0°C ile 4°C de en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
NASIL GÖNDERİLİYOR?
Et ürünlerini dilerseniz ince ince keserek vakumlu paketler halinde gönderim sağlanıyor. İsteğiniz üzere kesemeden tek parça olarak da gönderim yapılmaktadır. Siz değerli müşterilerimize ürünleri ilk günkü tazeliği ve lezzeti ile ulaştırmak için vakumlu paketler içerisinde gönderim yapılmaktadır. Vakumlu paket içerisinde dışarıdan olumsuz bir müdahale olmadığı takdirde yaklaşık olarak 1 ay ilk günkü tadını ve lezzetini muhafaza etmektedir. Koli içerisine diğer ürünler ile beraber güvenli bir şekilde yerleştirilir. Kapatılan koli kargoya güvenli bir şekilde teslim edilir. Önlemlere rağmen paketlemede karşılaştığınız sorunları [email protected] adresinden, canlı destek üzerinden veya iletişim numaramızı arayarak bize bildirebilirsiniz.
Türkiye'nin her yerine gönderim yapılmaktadır. En uzak yere 3 iş günü içerisinde ürünleriniz teslim edilir. Kış şartları ve bir takım ulaştırma sorunlarında teslim süresi en fazla 1-2 gün değişiklik gösterebilir.
Sipariş veren müşterilerimizin dikkatine. !!!
Verilen siparişleri ürünlerin doğallığı ve tadı bozulmadan sizlere ulaşması ve memnun kalmanız için Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kargoya verilmemektedir.
Cumartesi günü kargo yarım gün çalıştığından ve Pazar günleri kargo kapalı olduğundan ürünlerin olumsuz koşullarda beklemesini önlemek amacıyla bu şekilde yapılmaktadır.
Kış şartlarında ürünlerin sıcak hava ile teması ve formunun bozulma riski olmadığından gönderim yapılmaktadır. Anlayışınız için Teşekkürler.
Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz, Afiyet Olsun.
İyi Alışverişler